L Y N G B Y - T A A R B Æ K   J A Z Z K L U B

Program  Om klubben  Indmeldelse  Kontakt  Links  Forside

 

Onsdag 18/1 kl. 20 i Templet
Entré: 100 kr. Medlemmer 50 kr.
Clara Vuust Group

Clara Vuust

VUUST/WALBUM/HATHOLT/LANDORS fortolker jazz standards, latinnumre, samt italienske sange – sunget på originalsprog. Musikken er hårdt swingende, og samtidig elegant og melodisk.

Clara Vuust debuterede som soloartist i 2013 med cd'en Here's to Love. Siden er det gået stærkt for sangerinden, der på kort tid har etableret sit navn på den danske jazzscene og for nylig har udgivet sit andet album"A Winter Tale".

Clara Vuusts første CD Here's to Love udkom oktober 2013 på Storyville Records. Den danske jazzsanger røg i månederne herefter til tops som en af de mest spillede kunstnere på DRs jazzkanal P8 jazz, og såvel danske som udenlandske anmeldere stod klar med rosende ord.

Vuusts første cd lykkes fornemt, og hun når ind til noget væsentligt i musikken. Denne fine cd rummer en sart skønhed og et poetisk nærvær... (Jazzspecial)

Denmark's Clara Vuust has a voice as clean and clear as the "ping" you get when you flick your fingernail against a piece of Scandinavian crystal glassware. She uses it to come up with a quite stunning debut album... (All about jazz)

Niels Overgård fra Jazznyt er begejstret for det nyeste udspil fra Clara Vuust:

Der er en fængende tilstedeværelse i stemmen. Hendes stemmes klang er så ren og klar som en frostklar februarmorgen. Det er pladen til dem der trænger til et skud smuk dansk vinter i denne mørke tid.

Den fængende tilstedeværelse og stemmens klokkeklare, varme klang er noget, der går igen, når Vuust spiller koncerter med sit orkester.

Om sit valg af sange fortæller Clara selv: "Min erfaring er, at et vokaljazz-repertoire, der både indeholder fortolkninger af italiensk filmmusik og franske ballader rammer en romantisk åre hos selv den mest erfarne koncertgænger. Vi blander mindre kendte sange og vores egne kompositioner med et mere velkendt jazzrepertoire - og fælles for musikken står mødet mellem nordisk, lyriske klange og sydlandsk varme og melankoli. En slags Nordisk Saudade..."

Line up: Clara Vuust/vokal - Thomas Walbum/piano - Andreas Hatholt/bas – Carsten Landors/trommer

Køb billetter her

 
 Onsdag 8/2 kl. 19 på StadsbiblioteketVinterjazzlogo
Entré: 100 kr. Medlemmer 50 kr.
Firebirds 

Firebirds

The Firebirds er en trio opkaldt efter Igor Stravinskys 'Firebird', og består af tre ekstraordinære musikere: Stefan Pasborg (trommer), Anders Banke (sax) og Anders Filipsen (keyboards). Sammen fortolker de musik af Stravinskij, Carl Nielsen, Tchaikovsky og Rimskij-Korsakov og flere, på deres helt egen måde, der trækker på referencer fra genrer og stilarter så forskellige som jazz, surf, fri improviseret musik, blues og meget mere.


Pasborg mødte tidligt klassisk musik. Hans mor og stedfar var begge balletdansere på Det Kongelige Teater, og hans gudfar var den berømte "Danseur Noble" Erik Bruhn. Så hans tidlige møde med balletmusik - især Igor Stravinskys værker - gjorde et dybt indtryk på ham. Debutalbummet fra The Firebirds udkom i 2015 og er opkaldt efter Stravinskys, Ildfuglen.

Stefan Pasborg siger:

"I denne trio får jeg mulighed for at opfylde en drøm om at spille noget af den klassiske musik, som jeg husker fra min barndom - men på min egen måde. Det er utroligt fascinerende at fange et stort og komplekst univers som Stravinskys, og undersøge, hvad der sker, når du gør brug af hans kompositioner som udgangspunkt for improvisation, og samtidig giver det en ny struktur og ramme. "

"I Firebirds kan vi eksperimentere ved at blande stykker, som publikum kun kender som symfonier for store orkestre, "zoome ind" og spille dele af det for blot tre musikere. Vi bruger referencer fra forskellige musikalske stilarter som jazz, surf, improvisation, blues m.v. Det er vores dagsorden at opdage, hvad musik kan og ikke kan gøre: Kan man spille ”Sabeldans” som en medium-blues-shuffle. Ja, det kan man faktisk! Musikken leveres med en dyb respekt for originalerne og et seriøst bud på fortolkninger - men, også med en god portion humor".

Line up: Stefan Pasborg/trommer/percussion - Anders Banke/sax/klarinet - Anders Filipsen/keyboards

Arrangeret i Samarbejde med Stadsbiblioteket i Lyngby Vinterjazzlogo

Køb billetter her

 
 Lørdag den 11/2 kl. 13 på StadsbiblioteketVinterjazzlogo
Entré: 20 kr. Børn gratis
Børnejazz: Univers på vers

Univers på vers

Tag med en tur ud af mælkevejen og oplev lumske bakterier, forelskede robotter, fairtradebananer og rimelig rå rotter.

”Univers på vers” leverer jazz- og latinamerikansk kvalitetsmusik i børnehøjde med underfundige tekster og finurlige rim svøbt i lækre iørefaldende melodier. Anders Jacobsens sange er originale og humoristiske og fortæller hver især en lille sød og skæv historie.

Univers på Vers modtog Danish Music Award ”Børnejazzprisen ’15” og var igen nomineret til ”Børnejazzprisen’16”

Sangene synges af 5 unge talenter bakket op af en kvartet i topklasse. Pelle von Bülow (guitar), Heine Hansen (klaver), Ole Skipper (bas) og Rasmus Lund (trommer).

Anders Jacobsen spiller trombone og kæder koncerten sammen.

Sangerne er Josephine Isbrand, Mathilde Bruun, Anne-Ditte Scheibye, Karen Lolck og Albert von Bülow.

Musikken rammer meget bredt. De sjove tekster, de smagfulde arrangementer, de jazzede toner og de dygtige sangere og musikere appellerer til lyttere i alle aldre.

Line up: Anders Jacobsen/trombone - Pelle von Bülow/guitar - Heine Hansen/klaver - Ole Skipper/bas - Rasmus Lund/trommer - samt Josephine Isbrand - Mathilde Bruun - Anne-Ditte Scheibye - Karen Lolck og Albert von Bülow/sang

Arrangeret i Samarbejde med Stadsbiblioteket i LyngbyVinterjazzlogo

Køb billetter her

 
 Onsdag den 22/2 kl. 20 i TempletVinterjazzlogo
Entré: 100 kr. Medlemmer 50 kr.
Niels Wilhem Knudsen Quintet

Niels Wilhelm Knudsen

Niels Wilhelm Knudsen Quintet leverer moderne mainstream jazz – original dansk jazz – fremadskuende med rødder i traditionen.

Kapelmester og bassist Niels Wilhelm Knudsen har i mange år befundet sig i jazzundergrunden, men træder nu for alvor ind pa? scenen med egne udgivelser. I 2014 nomineret til en Danish Music Award for Årets nye danske jazznavn for debutalbummet ’Mohawk’. Flere numre fra ’Mohawk’ spilles stadig flittigt pa? P8 og har været pa? playlisten i knap to år. I 2015 udkom opfølgeren ’Sonority’ og i 2016 det tredje udspil ’Abandoned Places’. Knudsen spiller i et hav af jazzgrupper samt bigbandet King Size og med Songwriter Lasse Matthiessen, med hvem han har indspillet flere cd’er og turneret flittigt i Tyskland.

Niels Wilhelm Knudsen har samlet et band af stærke personligheder og dygtige musikere til at fremføre sine numre. Bandets klang er forfinet gennem koncerter, pladeindspilninger og lange aftener i øvelokalet. Jens Søndergaard med sin smukke klang og smittende energi, Thomas Maintz med sit elegante og nærværende spil, Jakob Svenssons festfyrværkeri af gode vibrationer og Dennis Drud med sit energiske, overskudsagtige spil og altid store smil.

Den gode melodi, de fritsvævende improvisationer og det seje swing. Når Niels Wilhelm Knudsen Quintet optræder, kan man forvente energiske og spilleglade musikere, der pa? en ekvilibristisk og underholdende måde spiller en medrivende koncert. 

Line up: Jens Søndergaard/saxer – Thomas Maintz/guitar – Jakob Svensson/vibrafon – Niels Wilhelm Knudsen/bas – Dennis Drud/trommer

Køb billetter her Vinterjazzlogo

 

 
Onsdag den 15/3 kl. 20 i Templet
Entré: 100 kr. Medlemmer 50 kr.
Pierre Dørges New Jungle Orchestra

New Jungle Orchestra

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene. Og det selv om de har eksisteret siden 1980.

De har ført jazztraditionen videre gennem et ellingtonsk jungle univers med alskens musik i bakspejlet. Deres fængende musikalske show bevæger sig i en sikker balance mellem humor og dyb alvor. Deres originalitet har gjort dem til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband ude i den store verden, hvor de har repræsenteret Danmark i Afrika, Australien, Asien, Nord- og Sydamerika og i Europa.

 "Whimsical, unpredictable, mindexpanding...great fun" Chip Deffaa, New York Post

 "There may not be a more infectious force in jazz than guitarist Dorge and his freewheeling 10-member Danish ensemble." Lloyd Sachs, Chicago Sun-Times

På musikalsk rejse i den frodige danske jungle.

Jungleorkestret har siden 1980 spillet mere end 1000 koncerter i mere end 50 lande – fra Damascus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, Operaen i København, Sydney Town Hall - for Nelson Mandela på National Teatret i Pretoria - Den japanske Kejser på Akasaka Palace i Tokyo - Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC – i Ungdomshuset - i børnehaver, koncerter i kirker og på togstationer mm.

Lige fra første optræden er vi blevet inspiret af gæster, som har farvet vores musik. Vi har bl.a. arbejdet med tubaspilleren Michel Godard, jazzlegenderne Yusef Lateef, John Tchicai, Johnny Dyani, Jim Pepper, Horace Parlan, Harry Beckett,  og solister som David Murray, Olu Dara, Marilyn Mazur, Ray Anderson, Han Bennink, Herb Robertson, James Blood Ulmer, Hugh Masakela og strubesangerinden Sainkho Namtchilak, Povl Dissing, forfatteren Ib Michael, kineseren Yu Jun (guzheng), Kontra Kvartetten, DRs Pigekor, den indiske fløjte mester Shashank Subramanyam, den Balinesiske Semara Ratih Gamelan og den tuvenske gruppe Hun Huur Tur.

Politikens anmelder Chr. Munch-Hansen skrev om NJOs livekoncert i Copenhagen Jazzhouse i september sidste år:

de er et unikt kollektiv i dansk og international musik trods 35 år på bagen.

Stien og udtrykket er fortsat et sammenrend af danske koraler, eksplosioner i hornsektion og rytmegruppe fra dybt swing til kollektiv free jazz, impressionistisk klaver- og keyboardspil, virrende afroblå guitar og en dadaistisk leg med sprog, titler og virkemidler.

Line up: Pierre Dørge/dirigent & guitar - Gunnar Halle/trompet - Jakob Mygind/saxofoner - Anders Banke/basklarinet & saxofoner - Kenneth Agerholm/trombone - Irene Becker/piano & synthesizer - Thommy Andersson/bas - Martin Andersen/slagtøj - Ayi Solomon/Percussion

Køb billetter her

 
Onsdag 5/4 kl. 20 på Stadsbiblioteket
Entré: 100 kr. Medlemmer 50 kr.
Emil Hess Quartet

Emil Hess

Saxofonisten Emil Hess, har samlet en spændende kvartet med top musikere fra den Københavnske jazzscene. Hess har af flere omgange arbejdet sammen med Thomas Clausen og I 2014-2016 har kvartetten spillet koncerter ved bl.a. Copenhagen Jazzfestival som har ført til denne nye kvartet hvor der er en stor lydhørhed og indbyrdes forståelse. Ny nordisk jazz med et transatlantisk islæt. Grooves og flotte melodier, improvisation, åbenhed og musikalsk forståelse.

Gruppen har I 2016 udgivet CDén Now You Hear It, med kompositioner af Emil.

Cdén fik god modtagelse flere steder og fik af Ole Niemand følgende ord i Jazz Special:

 “Emil Hess Folder sine lyriske kompositionsevner ud I fuldt flor. Han har en fortryllede evne til at skrive enkle, ørehængende og velklingende melodier, der passer fortrinligt til både hans og Thomas Clausens improvisations talent.”

 

Emil Hess, intermationalt aktiv københavnsk saxofonist og komponist. Har skrevet 300 kompositioner, udgivet 13 CDér og har spillet over 1000 koncerter I ind og udland. Har I 2014 vundet en Danish music Award for bedste danske jazz album med 3XHESS. Han har af flere omgange boet og spillet og indspillet I New York, med bla. Mulgrew Miller, Cameron Brown og Rich Huntley.

Thomas Clausen, en af DK fineste pianister har spillet med alt og alle indenfor dansk og international jazz. Jesper Bodilsen og Frands Rifbjerg er et stærk rytmeteam medmange jazzmeritter på CVét, de har stor forståelse for EH`s musik og er med til at danne et godt kollektiv I Emil Hess Quartet.

Emil Hess Quartet kan høres på you tube her:

https://www.youtube.com/watch?v=YN4HQHM64Pk&t=296s

Line up: Emil Hess/tenorsax – Thomas Clausen/piano – Jesper Bodilsen/bas – Frands Rifbjerg/trommer

Køb billetter her

 

 
 Onsdag 26/4 kl. 18 i Templet
Generalforsamling
 
 Onsdag 26/4 kl. 20 i Templet
Entré: 100 kr. Medlemmer 50 kr.

Ben Webster Prize Winners med Heine Hansen

Heine Hansen

For ottende gang markerer vi generalforsamlingsdagen med en gruppe sammensat af tidligere modtagere af Ben Webster Prisen. Denne gang har vi bedt pianisten Heine Hansen, som fik prisen i 2016, om at vælge en gruppe efter sit eget hoved. Det er sagt om Heine Hansen, at hans stjerne inden for jazz er omvendt proportional med hans ustyrligt store talent, og det er først i 2016 han har udgivet en plade i eget navn. Sammen med Thomas Fonnesbæk på bas og Hansens gamle kapelmester Alex Riel på trommer, har han begået en af de bedste danske klavertrioplader længe. Heine Hansen har gæstet os flere gange – senest med Hugo Rasmussen Allstarz og med Mette Juul Kvintet, og han optræder også i Univers på Vers. Her skal vi høre ham i en superkvartet, som måske bliver udvidet med en overraskelse til en kvintet.

Line up : Bob Rockwell/tenorsax – Heine Hansen/piano – Jesper Lundgaard/bas – Alex Riel/trommer

Køb billetter her